Ученици от ЧСУ Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия" ще излязат

...
Ученици от ЧСУ Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс Камчия" ще излязат
Коментари Харесай

Добрата новина: Деца ще четат любими български произведения в градския транспорт на Варна

Ученици от ЧСУ  " Юрий Гагарин " в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия " ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат на глас обичани български творби пред пасажерите в няколко линии на градския превоз във Варна. Произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Николай Зидаров и още велики български класици ще прозвучат в рейсовете с № 22 и 41 и в тролейбусните линии 83, 86 и 88 в навечерието на Деня на Народните будители и в Националната седмица на четенето, проведена от Министерството на образованието и науката на България.
" Акцията " Четящ рейс " на ЧСУ " Юрий Гагарин " цели да разсъни и развие интереса на всички жители към националното литературно завещание, обич към българския език и просвета. Конкретната цел на учениците и учителите от Училището на бъдещето е да разпространяваме значими творби на български създатели и национални будители и в навечерието на този значим за българската просвета и обучение празник, да изтъкнем ролята на учебното заведение като институция, създаваща, учаща и възпитаваща виновни и будни младежи ", разяснява шефът на учебното заведение Пенка Стоева.

Интересното събитие се радва на поддръжка от Община Варна, Регионалното ръководство на образованието в морската столица и " Градски превоз " ЕАД.

Акцията ще започва на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм " Св. Усперие Богородично " и ще продължи два часа. В рейсовете, групи от по 6 ученика от 1 до 11 клас, съпроводени от преподаватели и родители, ще показват своето учебно заведение и самодейността, и ще прочетат обичаните си творби. За заинтригуваните варненци, децата са подготвили къса информация за празника 1 ноември - Ден на националните будители.

По-рано денем в ЧСУ " Юрий Гагарин " ще прозвучи специфична радиопрограма, отдадена на празника, готова от учениците от 8 до 11 клас. 

Педагогическият колектив на Училището на бъдещето се надява, че самодейността " Четящ рейс " ще получи необятна социална подкрепена, а през идващите години ще бъде подета и в други градове на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР